Photobucket

dinsdag, juni 27, 2006

Niet te druk bezig?

Waar zijn we zoal mee bezig op de boerderij?
Het gras is gemaaid, de maïs is gezaaid en gesproeid, de dieren lopen buiten.
Je zou gaan denken dat het al wat rustiger is geworden.
Maandagmorgen om 05.00 opstaan om op tijd klaar te zijn met melken zodat ik Lies en Sarah nog naar school kon voeren voor hun laatste examen. Daarna was ik heel de dag in Ichtegem, je verneemt later wel waarom.
Vandaag haalden we 5 jonge vaarzen uit de weide bij nonkel Gaston, eentje ervan moet algauw kalven, de andere zaten er teveel, het gras minderde te snel. Daarna weer heel de dag naar Ichtegem. Krista ging met Lies de internaatskamer in Brugge bij de Jozefienen gaan leeghalen.
Morgen in de voormiddag vergadering met onze melkafnemer Campina voor de deelnemers aan het project van Campina van de verrijkte melk met Omega 3 en CLA, in samenwerking met voederfirma Dumoulin. In de namiddag bedrijfsbezoek aan het bedrijf van Geert en Els Keirsebilck-Bulcke te St. Joris Nieuwpoort, georganiseerd door de VRV het gewest Het Brugse. Krista doet 's morgens de markt en komt dan ook naar het St Jorishof.
Donderdag ga ik heel de dag op studiereis met de bedrijfsadvisering melkveehouderij. Krista gaat in de namiddag naar de REO veiling te Roeselare om daar enkele Amerikaanse jongeren af te halen die een toer maken in Europa georganiseerd door de FFA, de Future Farmers of America. Wij werden door Groene Kring aangezocht om gastgezin te spelen voor twee dagen.
Op vrijdag moet ik samen met de dierenarts drachtcontroles uitvoeren bij melkvee en jongvee, daarna ga ik weer naar Ichtegem, eerst moet ik nog een boodschap doen in Bredene. Met de Amerikaanse jongeren plannen wij een uitstap in de avond naar Brugge, zij zijn met 5 en verblijven in 3 gastgezinnen die elkaar zeer goed kennen,nl fam Callemeyn in Jabbeke, fam Laukens en fam Schouteeten in Nieuwmunster.
Zaterdag mogen wij ze weer om 07.15 afleveren in Roeselare, Krista gaat dan naar de markt, op de middag komen hier 27 jongeren van Avanti picknicken en ondertussen uitleg krijgen over de boerderij en de melkverwerking in het kader van de landbouwverbreding.
Zondag start hier een familie fietstocht met een 30-tal personen die hier ook wat uitleg krijgen en hun tocht starten met een versnapering. Die dag vieren de ouders van Krista ook hun 50-jarig huwelijksjubileum en is er in de namiddag groot feest te Oedelem.
En we mogen de week afsluiten (zoals elke dag) met het melken van de koetjes.
En dan volgt een nieuwe week.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home