Photobucket

dinsdag, februari 28, 2006

Kippensoep.


Gisteren kregen wij van onze melkerij Campina een brief met de vraag om te verklaren op eer of wij samen met ons melkvee pluimvee houden of niet.
Het is zo dat men een bedrijf beschouwt "met pluimvee aanwezig" van als dat er ook maar één stuks pluimvee op het erf aanwezig is, ook als hobbydier.
Bedoeling is uiteraard dat bij een eventuele uitbraak van vogelgriep een onderscheid kan gemaakt worden tussen bedrijven met en zonder pluimvee, uiteraard in voorbereiding om de melk op die bedrijven apart op te halen.
Op zich een zeer goede gedachte, melk heeft een zeer goed imago, en elke blaam op dit imago kunnen we missen als de pest (what's in a word?).


Waarschijnlijk wel jammer voor vele leg- en mest- en sier-kippen en eenden en ganzen en pauwen en alle ander gevogelte die onze bedrijven sieren.


Dat wordt waarschijnlijk voor vele gezinnen kippensoep eten morgen.....

2 Comments:

At woensdag, maart 01, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

We hebben nu ongeveer alles gehad zeker? De varkens, de runderen, de vissen en nu het pluimvee. Straks zijn de appelen, de peren, de sla en de tomaten aan de beurt, of nee ... eerst zullen het de honden en de katten zijn, want ze hebben al een dooie kat gevonden in Duitsland. Ik begin heel die santenboetiek nu toch stilaan beu te raken. En jij?

 
At woensdag, maart 01, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

Smiling Cobra,
Bij deze vogelgriep zijn de landbouwdieren helemaal niet betrokken, het is zelfs bij wijze van spreken een toeval als een gans uit de lucht doodvalt op een bepaald grondgebied of streek.
En het is ook gewoon een toeval dat België nog altijd gespaard gebleven is.
Anderzijds is de natuur altijd maar in evolutie, en het is eigenlijk misschien wel normaal dat ziektes bepaalde mutaties aannemen.
Maar het is geen toeval dat de ziekte zich in het Oosten heeft ontwikkeld, en niet onder controle is gehouden, zeker wanneer je de organisatie van de dierziekten bestrijding van ginder vergelijkt met alhier.
Wat betreft bestrijding of preventie, zelfs de slimste dokters kunnen niet vermijden dat een gewone mensengriep door ons land passeert.
Sta me toe over heel de problematiek zelf een nieuwe topic samen te stellen die ik misschien later eens kan brengen.Misschien.

 

Een reactie posten

<< Home