Photobucket

boerenblog

zondag, november 27, 2011

Delven naar het witte goud…een witloofteeltkit in uw klas…

Delven naar het witte goud…
een witloofteeltkit in uw klas…

De temperatuur begint te zakken, de nachtvorst laat ons ’s morgens de ramen krabben en de Sint is in aantocht.
De winter staat duidelijk voor de deur. En met de komst van de winter, kondigen wij ook de komst aan van de een nieuwe ‘witloofkit in uw klas’.
Wat?
Witloof telen in de klas is heel eenvoudig. Een teeltkit bestaat uit een plastic emmer, enkele witloofwortels, voedingstoffen, een afdekfolie en natuurlijk een handleiding. De verzorging vergt weinig inspanning en dit kan je doen samen met de kinderen. Na eenentwintig dagen zou het witloof plukklaar moeten zijn.
Met de nodige dosis enthousiasme en inzet voor de verzorging zal deze heerlijke lekkernij zeker de klasjes (en de harten van de kinderen) veroveren!
Hoe bestellen?
_De teeltkits kan je enkel via de website bestellen.
_Per school (vestiging) kunnen er maximaal 3 teeltkits besteld worden. Het aantal beschikbare teeltkits is beperkt. Spreek dus af met je collega’s en wees er als de kippen bij!
_Vrijdag 13 januari 2012 is de uiterste besteldatum, maar wacht beter niet te lang.
Afhalen
De teeltkits kunnen enkel afgehaald worden op woensdag 18 januari 2012, tussen 14u-16u.
Je kan de teeltkits op twee verschillende locaties afhalen. Je maakt een keuze bij de reservatie.
_Parking van Provinciehuis Boeverbos in St-Andries, Koning Leopold III laan 41, Brugge (aan het garagegebouw).
_Inagro (vroegere POVLT), Ieperseweg 87, Beitem (Roeselare).
Lesmateriaal en handleiding
Er is ‘beeldig’ lesmateriaal uitgewerkt om aan de slag te gaan met de teelkits. Samen met de teelthandleiding, op maat gemaakt voor de kinderen, heb je alles in handen om van deze actie een eerste hoogtepunt van 2012 te maken.
Bij de levering ontvang je enkel een teelthandleiding. Aanvullend lesmateriaal kan je ter plaatse aankopen voor 5€ (actieprijs), gratis downloaden op http://www.boerinbeeld.be/  of bestellen in de provinciale e-shop.

dinsdag, november 15, 2011

Een idiote chauffeur op de E403

Dinsdagnamiddag reed ik op de E403, ik reed op de autostrade in Beveren en neem dan via wissselaar in Loppem de E40 naar Jabbeke.Ongeveer vanaf Lichtervelde werd het verkeer op 1 rijstrook gebracht omdat de firma Degroote Gaston daar bezig is met schilderwerken op het rijvak. Zo om de 3 onderbroken strepen zetten zij dan zo'n oranje piek of kegel op de weg. Ik schat dus 20 meter per streep = 60 meter tussen die kegels. De kegels stonden ongeveer van Lichtervelde tot Ruddervoorde, ik schat ongeveer 15 km, dit is dus ongeveer 250 à 300 kegels. Terwijl ze verf spuiten zit er een mannetje op de machine die iedere keer een kegel op de grond zet. We hebben dit allemaal wel al eens gezien.

Nu bleek er een (vrachtwagen?) chauffer er niet beter op gevonden te hebben dan te denken dat hij zich op de kermis bevond. Waarschijnlijk heeft hij met zijn wiel op of tegen iedere kegel proberen te rijden.
En met succes ! !. Ik schat dat ongeveer nog een derde van die kegels nog op hun plaats stonden. De andere 2 derden hadden ofwel een duw gekregen, ofwel waren ze meters ver weggeslingerd op het linkerrijvak. Met zekerheid durf ik te zeggen dat er 30 à 40 beschadigd waren of helemaal uiteengereten.
Dat was nog niet het ergste. Blijkbaar waren ook een aantal kegels naar rechts geslingerd en die lagen op onze rijweg. Gevolg: een uiterst gevaarlijke situatie, zeker met een personenwagen! Ofwel probeer je die te ontwijken, ofwel rijd je erop, ofwel vertraag je in een automatische (paniek)reactie. Hopelijk wil de achterligger dan ook een beetje opletten!
Een aantal van die kegels lagen in de rechter berm, stel je voor.
Ik schat dat die veroorzaker ongeveer 20 à 30 wagens voor mij reed.

Hopelijk heeft dit geen accidenten tot gevolg gehad.
Ik denk nog even verder, na enige tijd drogen moet dan een wagentje weer langs die rij passeren om de kegels weer op te laden. U kent dat natuurlijk ook wel, die mensen zijn overal bezig. In plaats van erlangs te rijden en al rijdende op te rapen zal die chauffeur of zijn helper nu iedere keer moeten uitstappen om de weggeslingerde kegels op te halen. Ik durf er dan nog niet aan denken dat hij dan ook op het rijvak moet om de kegels van rechts op te rapen.

Van mij mogen ze die idiote chauffeur levenslang zijn rijbewijs afnemen en opsluiten.