Photobucket

boerenblog

zondag, januari 23, 2011

Even een minuutje vrijmaken voor een stemming voor een hout-project te zedelgem

Medegedeeld:

Hallo allemaal,
Hopelijk help je onze school door te stemmen voor ons werkje! Het duurt maar 1 minuut!
Alvast bedankt!
Groeten,
Peter


Beste,
Wij, leerlingen van de 3de graad van de VBS Zedelgem-Dorp, doen opnieuw mee aan de wedstrijd ‘Hout vasthouden’. De bedoeling was om een houten constructie te bouwen d.m.v. een maquette. We hebben hier keihard aan gewerkt.
We moeten zoveel mogelijk stemmen behalen en wie weet komt onze droomspeelplaats ‘Het Spetterfunparadijs’ er wel. Indien we bij de top 10 eindigen, komt de jury op bezoek en die kiest dan de uiteindelijke winnaar. Vorig jaar grepen we net naast de hoofdprijs. Wat moeten jullie doen? Het is heel eenvoudig:
1. Ga naar http://www.houtvasthouden.be/  en klik op ‘Doe mee en win!’
2. Ga naar ‘alle inzendingen’, dit vind je rechtsonderaan.
3. Links zie je ‘alle inzendingen’. Onze school vind je bij ‘VBS Zedelgem-Dorp’, klik hierop.
4. Links onderaan kan je stemmen. Vul je e-mailadres in en klik op ‘Stem hier!’.
5. Vervolgens krijg je een mailtje van info@houtvasthouden.be  waarbij je je stem moet bevestigen.
 Typ het woord na dat er staat! NU pas heb je je stem uitgebracht!
Hopelijk helpen jullie met z’n allen mee! Stemmen kan tot en met 1 februari.
Jullie kunnen uiteraard met verschillende mailadressen meedoen. Vraag zeker ook aan familie, vrienden, kennnissen en collega’s om op onze school te stemmen.


Alvast bedankt voor jullie steun!


Vanwege iedereen van de VBS Zedelgem-Dorp

zaterdag, januari 22, 2011

Melk = melk ???

Echte serieuze onderzoekers beweren dat er geen verschil bestaat in smaak of kwaliteit van dure of goedkope melk.
Filmpje kijken ?




Even opgezocht wie deze fameuze "onderzoeker" Rob Renaerts wel is die verklaart dat er totaal geen verschil is tussen de melk van verschillende fabrieken, maar ook niet tussen de verschillende melkstromen:

Opleiding
09/2002 – 09/2003.
Master in environmental science and technology, Vrije Universiteit Brussel, september 2003.
09/1997 - 09/2002.
Bio ingenieur (afdeling cel- en gentechnologie), Vrije Universiteit Brussel, september 2002.
Werkervaring
01/2009 – heden
Werkzaam bij NBV als medewerker duurzame consumptie.
Werkzaam als vertegenwoordiger voor Vlaanderen bij GreenBazaar
9/2004 – 01/2009
Werkzaam bij het OIVO-CRIOC als onderzoeker met als specialisatie duurzame consumptie.

9/2004 - heden
Werkzaam bij Syntra Brussel als freelance lesgever volwassenenonderwijs.
11/2003 – 7/2004.
Werkzaam als leraar fysica, chemie en wiskunde in het KTA van Jette. Verantwoordelijk voor het project ‘Groene School’.

En meer info over de geloofsbrieven van dat "onderzoekscentrum verbruikersorganisaties" kan je hier vinden

woensdag, januari 19, 2011

Agriflanders sluit tevreden zijn deuren

Agriflanders sluit tevreden zijn deuren:

Agriflanders sloot zondag tevreden de deuren. Volgens de organisatie lokte de landbouwbeurs ongeveer 78.800 bezoekers en slaagde ze er in een aanzienlijk aantal niet-landbouwers aan te trekken. De zevende editie werd gekenmerkt door de vele nieuwswaardige ontwikkelingen en het 'dubbele gevoel' waarover veel bezoekers spraken. Zowel Kris Peeters als Joke Schauvliege, Yves Leterme en prins Laurent maakten hun opwachting.
“We kunnen terugblikken op een geslaagde beurs”, zegt beursvoorzitter Georges Van Keerberghen. “We kregen ongeveer 1.600 meer bezoekers over de vloer dan tijdens de vorige editie in 2009. Bovendien bereikten we niet alleen landbouwers, maar ook het grote publiek.” Dat laatste was één van de doelstellingen van de organisatie.
Om de consument te bereiken, werd de agrovoedingssector meer betrokken bij de beurs, werden streek- en hoeveproducten aangeboden, werd een scholenactiviteit en een consumentenmarkt (‘GLB-markt’) georganiseerd waar genodigden voor de symbolische prijs van 32 eurocent voedsel en plattelandsartikelen konden aankopen.
“De sfeer was gemoedelijk”, getuigt Van Keerberghen, “ondanks de negatieve nieuwsberichten die ons vrijdag bereikten in verband met de varkensprijs.” Dat de beurs een ‘dubbel gevoel’ opriep, beaamden ook Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters, Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en premier Yves Leterme.
Zowel Peeters als Schauvliege maakten uitgebreid tijd voor Agriflanders. Zo zetelde Kris Peeters in het landbouwpraatje van Boerenbond, leidde hij donderdag een Via Ronde Tafel en nam hij het Landbouwrapport van 2010 in ontvangst. Schauvliege was dan weer paraat voor de voorstelling van het Voortgangsrapport 2010 van de Mestbank, de uitreiking van de Flanders Golden Pig Award en de overhandiging van de resultaten van een studie die Boerenbond liet uitvoeren naar de kostprijs van het voorgestelde Mestactieplan.
Beiden betuigden hun zorg en inzet voor de varkenssector, maar benadrukten dat er in andere sectoren vandaag wel positieve verhalen te vertellen zijn. “Bijvoorbeeld in de melkveehouderij, die stilaan aan het herstellen is”, zei Peeters. Daarnaast wees hij meermaals op het belang van samenwerking en innovatie, ook ten opzichte van de jonge boeren van Groene Kring.
Het belang van samenwerking werd ook door Leterme beklemtoond. Hij bezocht zondag de beurs om het Belgisch trekpaard te bewonderen en een openlijk gesprek te voeren met Piet Vanthemsche, voorzitter van Boerenbond. Daarbij uitte hij, evenals Peeters, zijn vertrouwen in het voortbestaan van een sterk Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).
Leterme is van mening dat landbouwers het voordeel hebben dat ze in een sector opereren waarin de vraag altijd zal blijven bestaan. Gezien de bevolkings- en welvaartsgroei zal de voedselvraag in de toekomst alleen maar stijgen. Het probleem ligt eerder bij de prijsvorming. Daar is volgens de premier een taak weggelegd voor het politieke niveau, met name de burger sensibiliseren over het belang van de kwaliteit van voedsel. "Momenteel focust de consument zich immers te veel op prijs en te weinig op kwaliteit", zei Leterme zondag.
Behalve Peeters, Leterme en Schauvliege bracht ook prins Laurent een bezoek aan de beurs. De volgende editie zal plaatsvinden van 10 tot en met 13 januari 2013, opnieuw in Flanders Expo Gent.

bron eigen verslaggeving

maandag, januari 17, 2011

Agriflanders is helemaal gewonnen

Ik heb enkele sfeerfoto's gevonden op de website van http://www.agriflanders.be/, en dan doorklikken naar verslagen en foto's en dan eens een kijkje nemen in "Hall 2"
































woensdag, januari 12, 2011

Vlaamse land- en tuinbouwbeurs | Agriflanders

Vlaamse land- en tuinbouwbeurs Agriflanders:

"Vlaamse land- en tuinbouwbeurs
Donderdag 13 tot zondag 16 januari 2011"

Agriflanders is een twee-jaarlijkse beurs voor en van de Vlaamse landbouw.

Wij mogen rekenen op 360 exposanten en verwachten opnieuw 80.000 bezoekers.

De voornaamste sectoren zijn de veeteeltsector in ruime zin, van tractoren, heftrucks, mengwagens, …, zaadfirma's, veevoeders en -additieven, stallenbouw en -inrichting, verkoop en tentoonstelling van dieren, voorstelling van de stamboeken, prijskampen, diensten en voorlichting, overheid en onderwijs, banken, hoeveproducten, agrovoeding, enz.

Op deze website vindt U de lijst van de effectief ingeschreven exposanten, ook informatie zowel voor de bezoekers als voor de exposanten, het programma van de veeprijskampen en de studiedagen, het beursplan, ..., alsook de foto's van 2009.

Volg Agriflanders op Facebook Netlog LinkedIn Twitter

Schoonste Boerin


Planning praktische proeven Agriflanders



U kan de tien finalistes aan het werk zien tijdens Agriflanders. Ze nemen het tegen elkaar op in enkele praktische proeven:



Donderdag 13/01/2011



11u00: Proef PCLT (Stand 2420 PCLT)

13u30: Proef REKAD (Stand 1013 REKAD)

15u30: Proef BASF (Kleine Piste, Hal 6)

17u00: Proef HITACHI (Grote Piste, Hal 8)



Vrijdag 15/01/2011



11u00: Proef 1 COFABEL (Stand 3301 Cofabel)

12u30: Proef 2 COFABEL (Grote Piste, Hal 8)

14u00: Proef KBC (Stand 1310 KBC)

15u30: Proef LIMAGRAIN (Stand 2210 Limagrain)



---
De verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen werd voor de eerste keer georganiseerd in 2002. Via deze verkiezing wil organisator Field Communication het beeld van de hedendaagse boerin bijsturen. Boerinnen en tuiniersters zijn eigentijdse vrouwen die heel goed weten wat ze willen en die met de beide voeten in het leven staan. Deze vrouwen zijn meer dan ooit zelfstandig en bijdetijds.

En, we willen ook komaf maken met allerlei valse schoonheidsidealen. We wensen geen poppemiekes op deze verkiezing. Echte schoonheid, daarover gaat het. We gaan op zoek naar pure vrouwen, naar van gezondheid blakende dames. Deze wedstrijd verschilt grondig van de traditionele missverkiezingen: er zijn dan ook geen badpakkenspecials, en evenmin moeten dames ingestudeerde acts op het podium brengen.

De 10 finalisten zijn gekend, klik hier voor meer info.

Stemmen kan nog tot en met 14 januari 2011 op uw favoriet voor de publieksprijs!

maandag, januari 10, 2011

260.000 bezoekers, dat moet je verdienen, elke dag !

Feestje ! !

Zo ongeveer 5 jaar geleden is het dat deze Boerenblog werd opgestart.
Ongeveer 260.000 bezoekers hebben tot op heden deze Blog bezocht, en hopelijk een tijdje plezier aan beleefd.
Niet minder dan 1530 berichten staan hier nu, elke dag vrij om te lezen en te genieten



Het concept Boerenblog werd al enkele keren gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. Het leek allemaal wel simpel, maar dat is het niet altijd. Zo waren er drukkere tijden, en tijden dat er eens weinig geschreven werd. Maar misschien komt ook u niet elke dag op bezoek?

Velen vonden hier een dankbare bron voor een onderzoek via Google of andere, ook de linkjes in de teksten en in de zijkant worden regelmatig aangeklikt. Ik hoop dat iedereen er zijn voordeel kan mee doen.

Even mijmeren: stel dat elke bezoeker hier uit dankbaarheid om iets schoons te lezen iedere keer "slechts" 10 cent zou achter laten ..... Voor de geïnteresseerden wil ik altijd de nodige rekening-gegevens meedelen.

Bedankt iedereen, voor de bezoekjes, voor de commentaren op de blog en de schouderklopjes erbuiten en als het van mij afhangt doen we zo nog rustig een beetje verder.

zondag, januari 09, 2011

Grond te koop ? Of niet ?

Ik hoorde voor het eerst door iemand die daar stellig van overtuigd is dat "iemand" grote stukken grond in Vlaanderen opkoopt of overneemt bij noodlijdende (bijna failliete) boeren.

Kan iemand dit bevestigen?
En gebeuren daarbij échte onregelmatigheden?

Graag via de comments, via mail of spreek mij maar aan op Agriflanders als ik er ben.

Reacties worden anoniem behandeld

zaterdag, januari 08, 2011

Het leven zoals het is op Baliehof kaas en zuivelboerderij

Een filmpje gemaakt door Stefaan Desmedt van de gemeente Jabbeke ter gelegenheid van de uitreiking van een Award van de VLAM-hoeveproducenten aan de gemeente Jabbeke om reden dat onze gemeente het meest aantal hoeveproducenten heeft in het Vlaamse land.

donderdag, januari 06, 2011

Nieuw(jaar)sbrief Baliehof aan alle klanten en relaties

Onze Nieuwsbrief --- Baliehof

Onze Allerbeste wensen voor een aangenaam 2011


Bij het begin van dit nieuwe jaar houden wij er aan om u allen het allerbeste toe te wensen voor uzelf en allen die u dierbaar zijn. Wij wensen u veel succes in alles wat u onderneemt of waar u van droomt en wij hopen dat ook wij daarin een nuttig schakeltje van de ketting mogen zijn.

Na het feestgedruis en alle onregelmatige marktdagen en verkoopgelegenheden is er nu weer tijd voor een meer georganiseerd werkritme en wij zijn alweer volop bezig met het bereiden van de chocomousse, de vanillepudding en de yoghurt. Woensdag is weer de eerste woensdagmarkt van het jaar op de Burg in Brugge en wij verwelkomen u daar graag weer terug! En dan de zaterdagmarkt, en de zondagmarkt, en de hoevewinkel, ...

Cadeautjes? We kregen er maar niet genoeg van!

Krijgt u ook zo graag cadeautjes? Dan hebben wij nog goed nieuws voor u.

Want het volgende weekend vrijdag 7 en zaterdag 8 jan 2011 bezorgen wij elke klant een nuttig cadeautje.

Bent u nu al nieuwsgierig en wil u iets méér weten?

Kijk dan eens op onze website http://www.baliehof.be/  en klik even door op de NIEUWSBERICHTEN…

Veelgevraagde uitbreidingen van ons assortiment

Onze klanten vinden het belangrijk om in de hoevewinkel niet alleen de zelfgemaakte producten van Baliehof aan te kopen. Regelmatig krijgen wij suggesties om het assortiment uit te breiden met behoud van het ambachtelijke karakter van de producten. Dit is inderdaad ons principe, wij zullen in de mate van het mogelijke enkel streekproducten aanbieden van ambachtslui die dit met hart en ziel persoonlijk bereid hebben met afgeleide producten van eigen land of eigen dieren. Onlangs voegden wij nog het stoofvlees, de boerenpaté en de crèmepaté van Hoevevlees Maertens (Jabbeke) toe met als voordeel de uitzonderlijke houdbaarheid maar vooral de authentieke smaak zoals we die nog kennen van vroeger. Een interessante aanvulling aan kaasmanden is de advokaat van familie Koen en Heidi Beirens uit Houtave. Zelf bereid volgens ouderwets recept, en nu ook in kleine en grote flessen beschikbaar.

Op de agenda van Baliehof:

Vroeg in het jaar, als de natuur en de boer schijnbaar nog in rust is, zijn wij weer aanwezig op enkele landbouwbeurzen. Op 13-14-15-16 januari staan wij op de landbouwbeurs Agriflanders in Flanders Expo te Gent ( http://www.agriflanders.be/  ). Niet zonder reden wordt dit de Hoogdag van de Vlaamse Landbouw genoemd. Talrijke firma’s showen er hun modernste materiaal en er zijn ook verschillende prijskampen met de meest hoogwaardige dieren. Zoals de traditie het wil is er ook in hall 2 een voorbehouden plaats voor de hoeve- en streekproducten waar de bezoeker terecht kan voor onze specialiteiten en niet in het minst voor het voeden van hongerige magen. Zo zullen wij daar zelf aanwezig zijn met ter plaatse gebakken crocque monsieurs of een hoorntje met ijs, naar ieders smaak.
Staat u daar met een firma op een stand en hebt u broodjes nodig voor het hardwerkende personeel? Contacteer ons en wij doen u een speciaal voorstel!
De beurs Agriflanders is ook heel kindvriendelijk met een hall vol kleine en grote dieren. Een aanrader!

Even later is er te Roeselare de Agro-Expo of het Westvlaamse land- en tuinbouwsalon op 29-30-31 jan in de Hallen Schiervelde. Misschien iets meer gericht op de tuinbouw- en groententeelt, maar toch ook een ontmoetingsplaats voor iedereen die de agrarische sector genegen is. Ook daar zijn vele (kleine) dieren aanwezig. U kan ons vinden vlak aan de uitgang in de centrale plaats met andere streekproducenten en een kooktheater. Mjammie!
Als u niet kon aanwezig zijn op onze Opendeurdag in augustus 2010 dan is er voor u nog goed nieuws: op zondag 6 febr 2011 gaat de Dag van de Ambachten door en dan is het mogelijk om de kaasmakerij en kaasrijping te bezoeken en op de middag is er gelegenheid om een verzorgde kaasschotel te nuttigen met een goed glas wijn. Reserveren kan nu al ….. De ingang is gratis.

Nieuws heet van de naald: Bancontact in de winkel

Om onze klanten nog beter te kunnen dienen en om de betalingen nog vlotter te laten verlopen zullen wij in de hoevewinkel te Jabbeke en op sommige beurzen nu ook altijd beschikking hebben over een Bancontact betaalautomaat. Waarschijnlijk zal die in het komende kadootjesweekend al actief zijn.

Kadomanden en kaasschotels naar ieders beurs


Bent u het feesten nog steeds niet moe, dan doen wij u de suggestie van onze verzorgde kadomanden of een kaasschotel, op aanvraag met broodjes, met fruit of met onze aangepaste wijn suggesties. Bezorg ons uw bestelling enkele dagen op voorhand (tel 0474/432.687 of website) en vertel ons hoe uitgebreid u het wil, dan zorgen wij voor een perfecte verzorging, en met de smaak van de lekkere ambachtelijk kazen van Baliehof natuurlijk!

Bedrijfsbezoeken

De reismicrobe voor groepen en verenigingen of klassen krijgt ons samen met het voorjaarsgevoel weer langzaam te pakken, wij vragen u om contact met ons op te nemen om een bezoek te reserveren en dan zullen wij onze folder graag toesturen. Wacht niet te lang, want onze agenda is stilletjesaan bezig met opvullen ….

P.S. Op Agriflanders gaat de verkiezing van de Schoonste Boerin door, stemmen voor de publieksprijs kan hier tot 14 jan . Deze dames zorgen voor een goede promotie voor de landbouw, dus zeker uw steun waard.

P.S. Vergeet dus ons kadootjesweekend niet, nu 7-8 januari met een geschenkje voor elke klant in de hoevewinkel

Met vriendelijke groeten,

Luc en Krista


Van harte welkom in onze nieuwe Hoevewinkel elke week open op vrij en zat van 09 tot 18 uur
Wekelijkse markten te Brugge op woensdag zaterdag en zondag
Beurs Agriflanders in Flanders Expo Gent op 14-15-16 januari, een hoogdag voor de landbouw en zijn sympatisanten
Agro-Expo te Roeselare 29-30-31 jan in Hallen Schiervelde
Dag van de Ambachten op zondag 6 febr met geleid bezoek aan de kaasmakerij en een verzorgde kaasschotel. Reserveren !

zondag, januari 02, 2011

Een slaatje en een mix van hoeveproducenten

RECEPT:

Erkend Verkooppunt Hoeveproducten

Benodigdheden:
• Assortiment verse en smaakvolle producten van eigen kweek/teelt
• 1 landbouwer in hoofd- of bijberoep
• 1 verkooppunt waar hoofdzakelijk eigen producten worden aangeboden
• 2 gebruikersovereenkomsten
• 1 bedrijfsfiche


Werkwijze:
Doe de landbouwer, het verkooppunt en het assortiment verse en smaakvolle producten in een kom en meng goed tot je een verkooppunt van hoeveproducten bekomt.
Vul vervolgens de bedrijfsfiche in en onderteken de twee gebruikersovereenkomsten.
Giet alle documenten in een enveloppe en stuur ze naar VLAM hoeveproducten.

Laat het verkooppunt hoeveproducten vervolgens een tweetal weken rusten tot u een factuur van € 50 jaarlijkse bijdrage + € 25 instapbijdrage bekomt.
Wanneer u deze factuur betaalt, is uw Erkend Verkooppunt Hoeveproducten klaar!

Het Erkend Verkooppunt Hoeveproducten wordt gegarneerd met een uithangbord en promotiemateriaal dat tweemaal per jaar wordt verdeeld.
Bovendien hoort er ook een fiche op de website http://www.hoeveproducten.be/  en aandacht in de pers bij.

Smakelijk!

Tips:
• U kan naar believen ambachtelijkheid, authenticiteit, klantvriendelijkheid enz toevoegen.
• Klanten proeven graag: laat uw klanten gratis proeven van uw versie van Erkend Verkooppunt Hoeveproducten en verbeter uw recept door deel te nemen aan Lokale Marketing voor Hoeveproducten.
• Voor meer info kan u terecht op www.hoeveproducten.be óf neemt u contact op met VLAM Hoeveproducten, Koning Albert 11-laan 35 bus 50, 1030 Brussel, info@hoeveproducten.be .

Wens je méér recepten te ontvangen, schrijf je dan in voor de nieuwsflits op http://www.hoeveproducten.be/