Photobucket

donderdag, december 16, 2010

Wie wordt de Schoonste Boerin van Vlaanderen?

Wie wordt ambassadrice van de Vlaamse landbouwsector?:

Dinsdag werden in de KBC-Boerentoren te Antwerpen de tien kandidates voorgesteld die meedingen voor de titel ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen 2011-2012’.
De ambassadrice van de Vlaamse land- en tuinbouw zal verkozen worden tijdens Agriflanders, de landbouwbeurs die van 13 tot en met 16 januari plaatsvindt op de site van Flanders Expo te Gent.
Uit meer dan 20 kandidates werden tien finalistes gekozen. De jongste boerin is 19 jaar en de oudste is 42 jaar. De dames zijn in heel diverse sectoren actief: van boomkweekster tot varkenshoudster. Alle tien zijn ze sterk gemotiveerd om via de verkiezing het imago van de land- en tuinbouw te verbeteren. Ook “meer leerlingen naar het landbouwonderwijs lokken”, “het harde werk van een boerin tonen” en “bewijzen dat boerinnen niet tussen vier muren leven, maar net zoals alle vrouwen graag genieten van het leven”, werden genoemd als reden om deel te nemen.
“De media tonen nog te weinig de positieve aspecten van de land- en tuinbouw”, zeggen de kandidates. “Ook in het onderwijs dwepen leraars met groen en natuur en durft men boeren zwart maken.” De kandidates achten de tijd rijp om het imago van de sector verder te verbeteren, de boerderijdeuren open te stellen en te pleiten voor aandacht voor land- en tuinbouw in het reguliere onderwijs.
Op de persconferentie kregen de finalistes al een eerste praktische proef voorgeschoteld. De overige praktische proeven vinden plaats op 13 en 14 januari tijdens Agriflanders. Elke proef geeft de kandidates dezelfde kansen ongeacht de deelsector waarin ze werkzaam zijn. Er wordt gepeild naar assertiviteit, spontaniteit, branie en gezond boerinnenverstand. In december zullen de finalistes het grote publiek verbazen door een mediastunt uit te voeren die de land- en tuinbouwsector in een positief daglicht stelt.
De finale verkiezingsavond vindt plaats op zaterdag 15 januari, eveneens tijdens Agriflanders. Ilse Van Havere geeft dan het lint door aan haar opvolgster, de Schoonste Boerin van Vlaanderen 2011-2012. Zij wordt twee jaar lang de ambassadrice van de Vlaamse land- en tuinbouw en meer specifiek van de meer dan 25.000 Vlaamse boerinnen en tuiniersters in Vlaanderen. De laureate mag een jaar rondrijden met een John Deere tractor, geniet van een jaar gratis opleiding bij het PCLT in Roeselare én mag samen met haar eerste eredame en de winnares van de publieksprijs op reis naar een exotische bestemming, waar een professionele fotoshoot plaatsvindt.“Door de jaren heen zijn boerinnen mee geëvolueerd met de vele transformaties die de sector heeft doorgemaakt”, klinkt het bij KBC Bank & Verzekering, die opnieuw sponsor is van de verkiezing. “Boerinnen zijn vandaag de drijvende kracht achter het bedrijf”, is men bij KBC overtuigd van hun rol in het landbouwproces.
Vanaf 20 december kan op de website van de verkiezing tot Schoonste Boerin gestemd worden voor één van de tien finalistes. De dame die het meeste stemmen verzamelt, wordt uitgeroepen tot winnares van de publieksprijs.

bron eigen verslaggeving van http://www.vilt.be/

De tien finalisten van de verkiezing van de Schoonste Boerin van Vlaanderen zijn gekend!
Graag stellen wij ze kort aan u voor

1. Tinne Vingerhoets
Leeftijd: 31
Woonplaats: Putte
Bedrijf: Boomkwekerij

2. Lulu Andries
Leeftijd: 19
Woonplaats: Bassevelde
Bedrijf: Varkens & rundvee

3. Béatrice "Béa" Feys
Leeftijd: 41
Woonplaats: Leisele
Bedrijf: Melkvee & akkerbouw

4. Brenda Pelssers
Leeftijd: 35
Woonplaats: Rekem
Bedrijf: Veehandel & mestvee

5. Nele Bonte
Leeftijd: 34
Woonplaats: Kaprijke
Bedrijf: Melkvee & Akkerbouw

6. Christel Marx
Leeftijd: 39
Woonplaats: Herk-De-Stad
Bedrijf: Melkveehouderij

7. Celine Vanspeybrouck
Leeftijd: 19
Woonplaats: Oostrozebeke
Bedrijf: Traditioneel gemengd & hoeveslagerij

8. Angelique Van Laere
Leeftijd: 31
Woonplaats: Melsele
Bedrijf: Akkerbouw, vleesvee & hoevetoerisme

9. Cindy Declercq
Leeftijd: 33
Woonplaats: Assenede
Bedrijf: Biologisch glastuinbouwbedrijf

10. Karen Verleyen
Woonplaats: Oudegem
Bedrijf: Akker, vee & paarden

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home