Photobucket

woensdag, juli 14, 2010

Tentoonstelling WijHeiZijWeiHij

“Orta Water Vitrine”, 2005


Lucy + Jorge Orta

Dit werk verwijst naar het watertekort in de wereld en is gelinkt aan de thematiek van waterdistributie en de toegang tot water. Het maakt deel uit van het omvangrijke Orta Water-project waaraan de kunstenaars onder andere in Venetië en Rotterdam werkten.

De kunstenaars bezochten de Baliehoeve in Jabbeke en raakten er geïnspireerd door Luc en Krista Callemeyns toewijding aan het boerenbedrijf en duurzaamheid.

In het Permekemuseum is een nieuw werk te zien dat speciaal voor het samenwerkingsproject WIJHEIZIJ werd gemaakt. Van verschillende melkcontainers die de kunstenaars in de loop van de jaren verzamelden, werden aluminium vormen gegoten. Deze werden wit geschilderd en getoond op een lang, zwartglazen schap.

Dit werk, waarin ook een aantal containers zijn verwerkt die de Callemeyns gebruiken, is voor de kunstenaars een belangrijke start voor een nieuwe reeks rond essentiële voedingsmiddelen en het levensonderhoud van lokale boeren.

In de winkel van de Baliehof is het werk “Orta Water Vitrine” uit 2005 te zien.

Dit werk verwijst naar het watertekort in de wereld en is gelinkt aan de thematiek van water distributie en de toegang tot water. Het maakt deel uit van het omvangrijke Orta Water-project waaraan de kunstenaars onder andere in Venetië en Rotterdam werkten.

Bezoek de link naar het TV programma op Focus WTV :
Tentoonstelling WijHeiZijWeiHij

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home