Photobucket

dinsdag, juli 14, 2009

Landbouwers voeren in Kortrijk een ludieke actie voor hogere prijzen.

Kortrijk - Aan de ingang van het Ring Shopping Center in Kortrijk hebben land- en tuinbouwers dinsdagmorgen actie gevoerd om een hogere prijs te krijgen voor hun producten. De toegang tot het shoppingcenter werd niet geblokkeerd.
Initiatiefnemers Boerenbond en Groene Kring willen met hun actie de aandacht vestigen op de hoorzitting met de landbouworganisaties die dinsdagnamiddag in de Kamercommissie wordt gehouden.
Een vijftigtal tractoren kwam dinsdagvoormiddag naar het Ring Shopping Center in Kortrijk. De boeren voerden er op een ludieke manier actie. Even trokken ze met een levende koe het complex binnen, maar alles verliep rustig. Ook kippen en varkens werden bij de actie betrokken.
De landbouwers organiseerden ter plaatse een bescheiden boerenmarkt, waarbij ze hun producten aan de man brachten. In het warenhuis Carrefour kleefden de actievoerders stickers op voorverpakte vlees- en melkproducten, met daarop de slogan 'Stuntprijs op de kap van de boer!'.
De actie van de landbouwers was in de eerste plaats gericht naarFedis, de federatie van de distributiesector. De boeren vestigden ernogmaals de aandacht op het feit dat ze al vele maanden zware verliezen lijden. De landbouwers vragen dan ook onmiddellijk maatregelen die hen een faire prijs garanderen voor hun producten. Ook aan Europa vragen de boeren afdoende maatregelen. Ze stellen dat een duurzame Europese landbouw even belangrijk is als een sterke banksector. (Bron: Belga)

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home