Photobucket

woensdag, juli 22, 2009

deredactie.be: Melkboeren krijgen nul op het rekest

deredactie.be: Melkboeren krijgen nul op het rekest:

"Melkboeren krijgen nul op het rekest

Belga wo 22/07/2009 - 11:38
Zoals verwacht zal de Europese Commissie de quota's voor de melkproductie niet verlagen. Daar hadden verschillende lidstaten nochtans voor geijverd. Hun melkveehouders klagen al geruime tijd over een te lage melkprijs. lees ook
Verkeershinder in Brussel door boze boeren
Vandaag publiceert de Commissie een rapport over kwestie van de lage melkprijzen. De grote lijnen zijn al sinds maandag bekend en zijn nu bevestigd. Eurocommissaris Mariann Fischer Boel heeft verklaard dat de Commissie er niet aan denkt om de quota's voor melkproductie te verlagen. Nochtans hadden duizenden Europese melkboeren in verschillende betogingen geëist om die te verlagen. Zo kan de prijs stijgen en kan hun situatie verbeteren, is de redenering.

Maar de Commissie houdt vast aan het huidige beleid. 'Verlagen van de quota's zal alleen maar onzekerheid creëren, het hervormingsproces van de sector vertragen en de situatie van de boeren niet verbeteren', liet Fischer Boel weten. Boeren moeten gewoon minder produceren omdat de vraag naar melk nu eenmaal sterk is gedaald, luidt de redenering.

Sinds het eind van 2007 is de prijs voor melk en boter met meer dan een derde gedaald. Europa zal wel onderzoeken of een aantal supermarkten de markt niet verstoort en misbruik maakt van hun machtspositie."

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home