Rambol met noten, (met een minimum aan kaas)
In het kader van de R & D afdeling van ons bedrijf (de research en Development) is het nu en dan eens zinvol om voor verschillende soorten kaas eens in de supermarkt te kijken wat de concurrentie aanbiedt, en op welke manier.
Zo staan hier regelmatig schimmelkazen uit Frankrijk en diverse geitenkazen, al of niet met kruiden op tafel.
Omdat Krista weet dat ik al altijd graag eens Rambol met noten eet heeft ze dat ook nog eens meegebracht. Ach, 140gr, het is geen kilo en het blijft bij een proevertje.
Hoewel ik er vroeger van overtuigd was dat Rambol noten een soort kaas was met noten, ben ik daar steeds minder van overtuigd, en zeker na het lezen van de ingrediëntenlijst:
Rambol Noten
Voedingsmiddel op basis van smeltkazen van plantaardige vetten en noten:
ingrediënten:
afgeroomde gereconstrueerde melk,
kaas 22%,
plantaardige vetten 16%,
water,
schaalvruchten 15%(noten 3%),
melkeiwitten,
smeltzouten E452, E450,E309,;
boter,
zout,
verdikkingsmiddelen:carrageen, johannesbroodpitmeel;
aroma, kleurstof, caramel E150a,
bevat soja en cazshewnoot en/of hazelnoot
U moet niet twijfelen, dit was de laatste keer.
Mag ik even het geschatte productieproces voorstellen?
Maak een mix van melkpoeder en water en verdikkingsmiddel en smeltkazen.
Meng in de gepaste verhouding en t° en dikte
giet in een vorm, en plaats ertussen een mousse van noten(smaak).
Laten opstijven en versnijden en verpakken.
1 Comments:
Dag Luc,
ik dacht dat je een wederhelft had die een specialiste is in het kaasmaken. Dus doe haar een plezier en eet voortaan enkel haar eigen zuivere en echte kazen. Smakelijk!
Linda
Een reactie posten
<< Home