Photobucket

woensdag, oktober 03, 2007

Minder kans op borstkanker door magere zuivel

Vrouwen die op hun gewicht letten, weinig alcohol drinken en veel bewegen, kunnen het risico op borstkanker met veertig procent verminderen, zo beweert een Britse professor.
Volgens Tony Howell, kankerspecialist aan de universiteit van Manchester, is gewichtsverlies het belangrijkste wapen in de strijd tegen borstkanker, samen met een dieet waarin olierijk voedsel en magere zuivelproducten centraal staan.
Volgens zijn onderzoek lopen vrouwen die tussen hun dertigste en vijftigste jaar tenminste vier kilo kwijtraken, maar liefst veertig procent minder kans op borstkanker dan de gemiddelde vrouw. Wie ouder is dan 50 en hetzelfde aantal kilo's verliest, vermindert de kans op borstkanker nog altijd met 25 procent.
Bij voorkeur wordt een dieet gevolgd waarin olierijke vis zoals makreel, vruchten als avocado's en magere zuivelproducten voorkomen.
Afzonderlijke onderzoeken geven aan dat vrouwen die veel bewegen tien procent minder kans lopen op de ziekte, terwijl minder drinken de risicofactor met tien tot dertig procent verlaagt.(KS)Bron: Het Laatste Nieuws

Eerdere berichtgeving op VILT over de relatie tussen borstkanker en voeding:
25/1/07: "Vezelrijke voeding vermindert risico op borstkanker"

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home