Photobucket

donderdag, december 28, 2006

Dinner for one

Bij deze bezorg ik u een link naar een theatervoorstelling die in het Guinnes Book of records vermeld staat als het meest uitgezonden TV programma ooit.
Een bron vertelde me dat dit ook dit jaar zou te zien zijn op Canvas.
Awel, dan krijgt u van mij al een previeuw.

Dit is het vehaal (ontleend aan Wikipedia):

Miss Sophie (May Warden) is een rijke Engelse dame die al sinds jaar en dag de traditie heeft om op haar verjaardag haar vier beste vrienden Sir Toby, Admiral von Schneider, Mr. Pommeroy en Mr. Winterbottom uit te nodigen voor een verjaardagsdiner.
Er is alleen een probleem: Miss Sophie is zelf niet meer de jongste, het is inmiddels haar negentigste verjaardag, en alle vier haar vrienden zijn inmiddels overleden.
De laatste alweer 25 jaar geleden.
Miss Sophie vindt dit echter geen reden om met de traditie te breken.
Daar de heren niet langer persoonlijk aanwezig kunnen zijn zal Miss Sophies butler James (Freddie Frinton) de rollen van de vier gasten op zich nemen, inclusief hun karaktertrekjes en eigenaardigheden.
Bij elk van de gangen van het diner (Mulligatawny-soep, vis, kip en fruit als dessert) kiest Miss Sophie een geschikt (alcoholisch) drankje.
James serveert de drankjes niet alleen aan Miss Sophie, maar ook aan haar imaginaire gasten. Bij elke gang brengt James in de rol van elk van de heren een toost uit en drinkt zijn glas leeg; hij drinkt hierdoor bij elke gang vier glazen.
Hierdoor raakt hij steeds meer onder invloed en wordt het steeds moeilijker voor hem om de drankjes in te schenken en om niet over een tijgerkop van een op de grond liggend vloerkleed te struikelen.
Voorafgaand aan elke gang vraagt James aan Miss Sophie: "The same procedure as last year, Miss Sophie?", waarop zij antwoordt: "The same procedure as every year, James!".
Aan het eind van het diner geeft Miss Sophie te kennen dat zij naar bed gaat, waarop James haar bij de arm neemt en ze samen de trap op lopen.
James vraagt dan: "The same procedure as last year, Miss Sophie?" en Miss Sophie antwoordt: "The same procedure as every year, James!".
James zegt hierop, knipogend naar de camera: "Well, I'll do my very best.".


De film duurt 10 minuutjes.

Als hij niet meer beschikbaaris, dan is dit allicht een betere link: http://video.google.com/videoplay?docid=-777482682028694615
Het bufferen kan nogal lang duren of moeizaam verlopen, daarom is het beter om eerst eens het filmpje te laten lopen, en daarna de vloeiende versie nog eens te bekijken.
Een absolute aanrader.
Echt hilarisch !

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home