Photobucket

maandag, december 25, 2006

boerenblog: Geheim recept van uw topchef : Eend met whisky.

Deze is al oud, maar het leek me leuk om hem opd eze Kerstdag nog eens ten tonele te brengen.
Voor de aandachtige lezer, dit stond inderdaad al eens op deze blog.
boerenblog: Geheim recept van uw topchef : Eend met whisky.:

"EEND met whisky.

Ingrediënten voor 2 personen

1 middelgrote eend
2 grote flessen whisky
spekreepjes,
olijfolie,
peper en zout
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky voorproeven gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven leggen.
Na 20 min. de ofen op 200 graden fetten en twee glaven vullen met whiskey.
De glaven opdrinken en de scherven ven het eerfte glav oplaapen.
Nog een half glav insjenke en opdlinke.
Na een halff uul de hoven opedoen en deent tsjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van delinkerandtoen.
Deeent oplaape en met nennantdoek de blantwlondezalf van deent veege.
Deent nognns oplaape en dooven oopedoen.
De twiedde ffles biski oopedoen en overeinzette, opstaan van de floer envettspek ondrde kas vege.
Nogis opstaan van de floer entochma bluvensitte.
De bles op de grongdzette, uide bles dllinke wande glave sijn ofopof kabot.
Denoove aftette, dooge sluite en omgefalle met kopf op glond.
Sloppel.

Naar Wim@home"

3 Comments:

At dinsdag, december 26, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

al een beetje bekomen van je kater?:-)
Ik wens je een heel fijne kersttijd!

Groetjes

 
At woensdag, april 25, 2007, Anonymous Anoniem schreef...

Dat wordt een vette kerst met dit recept

 
At woensdag, april 25, 2007, Blogger Luc Callemeyn schreef...

@Thomas,
inderdaad, best niet te veel snijden met messen met dit recept, of het zou eens in de vingers kunnen zijn.
Proost!

 

Een reactie posten

<< Home