Photobucket

vrijdag, maart 03, 2006

Koeien in de schoonheids-salon.

Een uitvinding die zeer prettig is voor het koecomfort is een veeborstel die ofwel aan de muur, ofwel in het dak wordt opgehangen.

Foto firma Vink.
De bedoeling is veelzijdig : het zorgt voor kortere en properder haren, het zorgt voor een goede doorbloeding van de huid, wat de gezondheid ten goede komt, en het zorgt voor een vermindering van het aantal parasieten.
Kortom, koeien zijn er gek op en verdringen elkaar om aan de beurt te zijn.
Fabrikant informatie :
De VINK Roterende Veeborstel bestaat uit een trommelmotor waar een borstelwals omheen bevestigd is. Het geheel wordt verend aan een spant of gording opgehangen. Zodra een koe contact maakt met de borstel begint deze te draaien. De borstel draait links- of rechtsom afhankelijk van de richting waaruit de koe de borstel nadert. In de eerste plaats wordt hierdoor het borstelen verbeterd: het borstelen gebeurt meestal met de vleug mee, op de tweede plaats verlengt dit de levensduur van de borstel. Door de verende constructie en de lange borstelharen kan het dier nooit te krachtig geborsteld worden waardoor beschadiging van de huid of de borstel wordt voorkomen.
Kijk hier naar de video van het koeienborstelen.

2 Comments:

At zaterdag, maart 04, 2006, Anonymous Anoniem schreef...

Bestaat er niet iets soortgelijks voor mijn schapen?
Met het gevaar dat ze als een mat worden opgerold...

hedwig

 
At zaterdag, maart 04, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

Dag Hedwig,

Men is er mee bezig voor schapen , maar zolang men er nog niet helemaal uit is moet je ze elke dag nog met de hand krabben. (grapje).
Ik ben geen specialist in schapen, maar kan je geen kruising uitvoeren met een ras dat minder of geen wol draagt ?

Luc

 

Een reactie posten

<< Home