Photobucket

donderdag, juli 30, 2009

Zandhoven - Mekkerverse melk uit automaat - Gva.be


Zandhoven - Mekkerverse melk uit automaat - Gva.be:

"Mekkerverse melk uit automaat"

16:04
Er staat een bonte koe op de automaat, maar vergis u niet: het is wel degelijk mekkerverse mè-è-è-èlk van Saanengeitjes die Eric Van Den Borne aanbiedt.
Eric Van Den Borne van De Legkip uit Viersel (Zandhoven),aan de bocht van ’t Veer, begon met één melkgeit als gezelschapsdier, maar zijn hobby liep uit de hand. Hij heeft nu acht Saanengeiten met lange sikken. Elke ochtend en avond koppelt hij ze aan de melkmachine. De acht geitjes leveren dagelijks 20 liter melk.
Omdat Eric overdag werkt, verkocht hij vroeger ’s avonds zijn geitenmelkplas. Maar niet iedereen kan ’s avonds nog naar de boerderijwinkel. Daarom heeft hij nu een melkautomaat aan de deur gezet.
“Vers van de boerderij”, meldt de machine, en dat mag je letterlijk nemen. “De gekoelde automaat wordt elke dag leeggemaakt en gevuld. Het is een muntautomaat die geen wisselgeld geeft. Een liter geitenmelk kost 1,5 euro. Stop je er meer of minder centen in, dan kan je de hoeveelheid die je krijgt meteen op de machine aflezen. Mensen kunnen een fles meebrengen van thuis en zelf tappen ofwel een lege, plastieken herbruikbare fles van 1 liter uit de automaat ernaast halen.”
Behalve de melkautomaat heeft Eric ook nog een automaat met eieren geplaatst waarin hij ook verschillende soorten Kempense geitenkaasjes aanbiedt. Die kaasjes komen van geitenboer Polle uit Lichtaart.
Kristin MATTHYSSEN
Geitenmelkautomaat, Liersebaan 342 in Viersel
http://www.legkip.be/
Foto GvA

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home