Photobucket

donderdag, september 06, 2007

Een goed persbericht?

Er werd mij gevraagd om een Persbericht samen te stellen voor de Provinciale Melkveeprijskamp te Gistel.

Ik heb mijn best gedaan:

Op zoek naar de “schoonste uier” van West Vlaanderen.

Ter gelegenheid van de Agromarkt op 8 september organiseert de Vlaamse Rundveeteelt Vereniging te Gistel een veeprijskamp die open staat voor alle melkveehouders van West Vlaanderen. Er zijn zowel roodbonte koeien als zwartbonte.
Er zijn categoriën voor jonge koeien, oudere koeien, verkiezingen van de mooiste uier en als hoogtepunt wordt de mooiste koe aangeduid die deze titel twee jaar zal mogen dragen. Zal Arnold De Cuyper uit Oedelem zijn eretitel weer voor twee jaar kunnen verlengen?
Er is geen bijzonder prijzengeld aan verbonden, alleen een onkostenvergoeding, toch is dit voldoende voor een dertigtal boeren uit alle uithoeken van de provincie om niet minder dan 130 dieren in te schrijven. Dezen worden netjes gewassen, verschillende malen getraind om mooi met de begeleider mee te lopen. Zelfs een vleugje shampoo zal niet ontbreken.

Buitenlandse jury

De jurering is in handen van ervaren topfokkers uit Nederland die de schoonste koeien op hun plaats zullen zetten, maar ook ten behoeve van het publiek de verschillende dieren van deskundige commentaar voorzien.
Het is echter niet alleen de schoonheid die telt, het gaat meer over de bouw van de koe, van het frame, het gebruik van het beenwerk en de functionele bouw van de uier.

Een hele namiddag mooie koeien kijken.

De dieren zijn al aanwezig van zaterdagmorgen 10.30, de eigenlijke keuring gaat van start om 13.00 en rond 16.30 is het allemaal afgelopen.
Dan is de Provinciaal Kampioene bekend en gehuldigd.
De organisatie van de Veeprijskamp loopt in samenwerking met Agro Markt Gistel, De Provinciale Landbouwkamer, het Westvlaams Kwekershuis en de VRV melkveegewesten Brugge-Kortrijk en Westhoek

Een koe die veel melk geeft gedurende een lang leven

Uiteindelijk streeft de VRV, de Vlaamse Rundveeteelt Vereniging, ernaar om de melkveehouders te stimuleren om koeien te fokken die niet alleen veel melk geven, maar dat ook vele jaren kunnnen volhouden.
Dat ze daarbij op goede weg zijn wordt bewezen door het feit dat er steeds meer honderdduizend liter koeien op de melkveebedrijven voorkomen, om dit te bekomen is een strikte en goede verzorging absoluut noodzakelijk. Voor de Vlaamse melkveehouder is dit geen probleem, onze dieren lopen in de zomer nog hoofdzakelijk buiten, genieten van het malse gras bezorgen de boer elk jaar een kalf en heel veel gezonde melk.


Meer info bij
klantendienst@vrv.be 078/15.44.44

Of bij prijskamp-coördinator Lieven Ryckewaert :
ryckewaert.lieven@skynet.be 0477/94.07.80

Of bij de organisatie van de Agro Markt Gistel
Dhr.Hendrik Vandamme


Nu heb ik een vraagje: mocht het zijn dat u deze tekst of delen ervan of bewerkingen ergens tegenkomt in de weekendeditie van uw krant of iets anders, dan zou blijken dat mijn opgestelde persbericht goed gewerkt heeft.
Het zou mij een plezier doen als jullie via de comments zouden kunnen laten weten in welke media u dit allemaal gezien hebt, of (dankjewel) eventueel een scan ofzo doorsturen via mail.

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home