Photobucket

zondag, januari 28, 2007

Land- en Tuinbouwsalon te Roeselare raakt niet op dreef.

Dit weekend staan wij op het Land en TuinbouwSalon te Roeselare in de Hallen Schiervelde.
Om de twee jaar wordt het organiseren afgewisseld tussen een comité van "de liberalen", en een comité van "de Boerenbond"
Dit jaar zijn weer de eerstgenoemden aan de beurt. Traditioneel hebben zij een mindere belangstelling van standhouders én publiek door een minder ruime visie op het organisatiegebeuren en een mindere drang naar vernieuwing. Twee jaar geleden was deze editie zelfs door de standhouders niet volzet, er stonden verschillende standen leeg (opgevuld met oude traktoren) en het gehalte aan standen met "groentensnijders" en "magische kookpotten" en "zeepjes" lag duidelijk te hoog. Een beetje flauw voor een goede landbouwbeurs.
Zelfs bij navraag mochten wij dit jaar geen broodjes met kaas serveren of crocque monsieurs zoals met succes gepresenteerd op Agriflanders. Neen, de organisatie had vaste afspraken gemaakt met de catering (wat dat ook mocht betekenen), dus het was de creatieve boeren verboden om hun eigen producten aan de man te brengen. Hadden zij (de liberale denkers en organisators) wel interesse in die zelfzuivelboertjes, hm.
Ze bevonden zich dan wel op een royalere positie dan twee jaar geleden, nu was alles wel volzet van standen. Vorige keer stonden wij daar met ijskreem, de organisatie had er wel geen graten in gezien om er nog maar een ijsventer bij te zetten (zelfs in de zelfde rij), maar ja, wij hadden geen exclusiviteit natuurlijk.
Van opkomst was het zaterdag archie-slecht, de gangen liepen gewoon leeg te zijn, sporadisch kwam er eens iemand langs de stand. Ook vandaag zondag was het eerder flauw. De verkoop van kaas liep helemaal niet zoals het op een normale zondag-met-boerenpubliek loopt. Het had er natuurlijk mee te maken dat er het wereldkampioeschap cyclo-cross was in Hooglede. Elke dag van de week had men de mensen bang gemaakt (op TV en radio en krant) van de wegen, van de parking, van de drukte. Ach, het zou wat, de parking van de Hallen Schiervelde stond niet eens vol vandaag. Men had iedereen zodanig bang gemaakt dat de boeren en vooral groenseliers en tuinders massaal weggebleven zijn, voor morgen maandag verwachten wij dan ook een drukte van jewelste, boeren zullen hun zondag-congédag uitgesteld hebben tot morgen. Met overvolle parkings en een op-de-koppen-lopen in de gangen tot gevolg.

Tot mijn verbijstering lees ik bij Agripress echter hetvolgende:
"Niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag lag het bezoekersaantal van het Land-en Tuinbouwsalon te Roeselare hoger dan twee jaar terug."
Voorzitter Vermaut: "Er is geen sprake van minder bezoekers door de cyclocross, integendeel, na twee dagen hebben wij reeds 22.000 bezoekers ontvangen. Dus de sportmanifestatie had eerder een positief gevolg dan een negatief."
En je zou bijna denken dat het om te lachen is, maar een beetje verder lees ik:
"Voor de bezoekers morgen kan er geen sprake zijn van een beperkt aantal parkeerplaatsen of van fileleed. De directie verwacht dan ook voor morgen een recordaantal bezoekers"
Papier (en toetsenbord) is gewillig zegt men.
Even rekenen, 22.000 bezoekers in twee dagen, laat ik eens veronderstellen dat zaterdag 1/3 van de bezoekers kwamen, en vandaag zondag 2/3, dan zouden er vandaag 14.666 bezoekers geweest zijn, meteen evenveel als de eerste dag in Agriflanders, maar dan wel in de 8 hallen tesamen?

Nu, voor ons niet gelaten, als alle bezoekers morgen de parking en de drukte zullen getrotseerd hebben, dan zijn ze binnen, en eenmaal daar zullen er wel een paar zijn die een brokje kaas lusten zeker? Komt allen maar af!

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home