Photobucket

woensdag, november 22, 2006

Diepe gedachten...

In gedachten zie ik het kerkje weer
Waar we trouwden, ik vergeet die dag
nooit meer
Daar waar we samen 't bootje namen
De zon ging schijnen voor
jou en mijZaterdagavond zijn we nog eens naar het kerkje geweest in Hoeke.
De ouders van Krista hielden er een dankmis voor hun gouden huwelijksjubileum, en waar kon dat beter dan in het stemmige kerkje van Hoeke, waar ze normaal de zaterdag naar de mis gaan, maar waar ook vele familiegebeurtenissen hun verbondenheid mee hebben. De grootvader van Krista, polderboer zoals bijna alle inwoners, was ooit nog burgemeester van Hoeke!
De mis was om 7 uur, en voor ons is dat een halfuurtje rijden, dus ik was al van 4 uur bezig om de koeien te melken om op tijd klaar te zijn. En Sarah moest dan ook nog voorlezen.
Direct bij het binnenkomen overviel ons een nostalgisch gevoel, want dit kerkje van Hoeke is ook de plaats waar wij iets meer dan 18 jaar geleden zelf getrouwd zijn.
Het is de gewoonte dat men trouwt in de parochie van de bruid, maar Krista woont eigenlijk bijna op de grens van drie parochies, dus de keuze was eigenlijk aan haar. Dan maar naar Hoeke, waar nogal veel chichi ook langskomt om te trouwen. In het kerkje is maar plaats voor een goeie honderd stoelen, in de winter staat een kolenkachel met een lange buis roodgloeiend in het midden zijn behaaglijke warmte te verspreiden.
Op onze trouwdag had men de kerk versierd met KLJ-sjaaltjes en met bloemen en ook veel jongeren van KLJ waren aanwezig, samen met de familie bijna een hele kerk vol. Gezangen werden ook verzorgd door landbouwer en gebuur Maurice, o.a. Pacem Angelicum vanop het doksaal.
Bij het buitengaan werd de traditionele rijst gegooid.
Men had mij ook verwittigd dat als het regent bij het buitengaan dat je dan een "dulle vrouwe" treft voor de rest van je huwelijkscarriére.
Ik laat het raden aan u om het weer van die dag voor de geest te halen ....

3 Comments:

At donderdag, november 23, 2006, Anonymous Sister Susie schreef...

Mijn schoonvader zei wel dat het weer op de trouwdag een weerspiegeling van de 'vrijage' was. En het had in die week wel nog gevroren, maar we troffen toch een heldere, zonnige (zij het wat koude) dag.

 
At donderdag, november 23, 2006, Anonymous emiel schreef...

Regende het pijpestelen? :-)

Groetjes

 
At vrijdag, november 24, 2006, Blogger Luc Callemeyn schreef...

Het vroor niet en het regende geen pijpestelen.

 

Een reactie posten

<< Home