Photobucket

zondag, januari 15, 2006

Uit de Boer & Tuinder.

Wat doet een boer op zondagmorgen ?
Jawel, zijn administratie bijwerken en de updates van de reglementeringen lezen in zijn favoriete weekblad.
Een beetje over de inhoud :
  • Voorzitter Noël Devisch heeft het over de unieke aanwezigheid van een veld koolzaad op het Autosalon.
  • Hoofdredacteur Lut De Bruyne schrijft over de enquête Dierenwelzijn en de positieve evolutie in de dialoog in Vlaanderen daarrond.
  • Jacques Van Outryve schrijft over de bemoeienissen van Europa met de voedselproductie. Er komt blijkbaar ook een wildgroei aan vermeldingen op de etiketten van een voedingsproduct. Ik citeer JVO : "Naast het gewicht, een uitgebreide lijst van ingrediënten, additieven en bewaarmiddelen, voedingswaarde, aanwezigheid van allergenen, ggo's en andere stoffen willen steeds meer landen dat het land van oorsprong (ook voor de verschillende ingrediënten) zou vermeld worden. Bij dierlijke producten moet nu al vermeld worden in welk land een dier geboren, geleefd en geslacht is, nu ook voor alle vleesbereidingen afzonderlijk. Een bepaald land vraagt nu zelfs te vermelden of het product "Fair Trade" gemaakt is door een coöperatie of door een multinational." Dat allemaal voor producten uit Europa, bij invoer uit een "derde" land vervalt de hele reglementering is ligt er niemand wakker van welke brol geserveerd wordt en met welk respect voor dierenwelzijn en fair trade.
  • Ingro is een nieuwe coöperatieve groententelersvereniging en kan misschien zelfs Europese subsidie aan de telers aanbieden (tot 200 €/ha !)
  • Eddy Leloup blijft er zich over verwonderen dat melkveehouders hun uiterste best doen om tegen 1 april hun quotum vol te melken, en daar blijkbaar moeilijk in slagen.
  • Een verslagje over de VLAM campagne "Melk, en je kan tegen een stootje", die blijkbaar zeer positief onthaald wordt en goed herkend wordt door de consument.
  • Ik lees over een nieuwe vorm van opleidingen van computergebruik via e-learning. Bedoeling is dat cursist en leraar zich beiden op hetzelfde moment voor de computer zitten, misschien wel vele kilometers uit elkaar, maar via de telefoon en scherm worden de toepassingen opgevolgd en de leraar kan per cursist instructies geven en ook het scherm opvolgen. Ik heb al veel Informatica Toepassingen gezien en gehoord, maar dit is toch wel nieuw voor mij, en beslist zeer innovatief! De leraar zou tot 200 cursisten kunnen begeleiden. Info bij Cercosoft.
  • Er is het Dagboek van collega Sofie Vansteelandt.
  • Cofabel de-centraliseert zijn dealerondersteuning voor de verkoop van John Deere door het maken van een nieuwe showroom in Wingene.De verkoper komt naar ons toe!

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home