Photobucket

vrijdag, februari 04, 2011

Dag van de Ambachten op Baliehof 6 febr

Voor diegenen die onze opendeurdag van 22 augustus verleden jaar gemist hebben is er goed nieuws.

Wij stellen namelijk onze deuren open voor de bezoekers die interesse hebben in de werking van onze ambachtelijke kaasmakerij.

Zondag 6 februari is er de “Dag van de Ambachten” onder initiatief van de Minister voor KMO’s en Zelfstandigen Mevr. Sabine Laruelle.

Ongeveer 600 werkplaatsen verspreid over het hele land tonen u hun werking en vertellen meer over de totstandkoming van het ambachtelijke product onder het thema: “ze hebben gouden handen”.

De volledige lijst van de deelnemers kan je vinden via deze link  en vul dan de postcode Jabbeke 8490 in

Wat is er bij ons te zien: de kaasmakerij met zijn glimmende kaasbakken en kaaspersen, de pekelruimte en de kaasrijping met zijn vele soorten en onderweg vertellen wij u heel wat “keukengeheimen” en bewaartips.

Om het uur tonen wij onze videofilm en aansluitend is er de rondleiding. (niet om 13.00 u)

Wij bieden u een degustatiebordje aan, en in de nieuwe hoevewinkel is er ook mogelijkheid tot aankoop van “het werk van onze handen”.

Lekkere en verse hoevezuivel dus.

Op de middag (12.00u) kan u genieten van een kaasschotel met zelfgebakken broodjes tegen de democratische prijs van 9.50€ (vooraf reserveren aub) en in onze nieuwe ontvangstruimte kan u nagenieten met een natje en een droogje.

Let wel: Dit is geen mega-opendeurdag, de boerderij is dus niet toegankelijk maar in de kaasmakerij is er al zoveel te zien.

Parkeren kan in de weide bij de boerderij naast de oprit.

Dit kan ook een aanleiding zijn tot een voorbezoek voor een dagreis met uw vereniging of groep, ter plaatse geven wij dan wat meer uitleg en bezorgen wij u een uitgebreide folder met aanbod en prijzen.

Wil u meer uitleg over de “Dag van de Ambachten” of wil u nu al reserveren voor de kaasschotel, neem dan met ons contact op.

Tip: op 1km van onze boerderij kan u ook een mooie hertenboerderij bezoeken of iets verder kan u verpozen bij de sfeermaker en glasblazer in Stalhille.Wat betreft de activiteiten voor Baliehof Kaas en Zuivelboerderij voor die dag gaan wij dus geen mega-opendeurdag organiseren zoals verleden jaar 22 augustus. Wij zullen ons beperken tot een rondleiding met veel uitleg aan onze (ambachtelijke) kaasmakerij en aan de kaasrijping, en wij vertellen de bezoekers alle geheimen over het kaas maken, het degusteren van kaas en de bewaring van kaas. Ook de verschillende soorten specialiteiten die bij ons gemaakt worden komen aan bod, zoals de jonge kaas, type Gouda, met of zonder kruiden, de Boerenwitten, de Baliebrie en de Kaas uit het Land van Permeke (Paterskaas)

Er zijn rondleidingen voorzien om het uur met een kleine degustatie. Voor de liefhebbers is er op de middag een kaasschotel beschikbaar met vers gebakken broodjes, vooraf reserveren is een must.

De boerderij is niet helemaal toegankelijk.

Alle activiteiten gaan door in de nieuwe ontvangstruimte en ook de hoevewinkel is op die dag open voor publiek.

Vragen : Luc Callemeyn, 0477/47.61.07

Wil u meer weten over onze Kaas en Zuivelboerderij en onze werking, klik/kijk dan op deze link: http://www.agripress.be/start/artikel/410779/nl

Algemene info over de Dag van de Ambachten (van de website)
Op zoek naar het echte


Creëren,ontwerpen, modelleren, zichzelf blootgeven, tentoonstellen, delen, ontdekken, zich verbazen,... De Dag van de Ambachten is het allemaal. Het is een zoektocht naar het mooie, het echte, het authentieke. Het is, al was het maar voor een dag, genieten van eenvoudige dingen. De aanstekelijke passie ontdekken van het vakmanschap. Mannen en vrouwen leren kennen die zijn overtuigd van de intelligentie van het vakmanschap, die de deuren van hun ateliers open zetten om ons te laten deelnemen aan een stukje van hun leven.


Door deze zondag een bezoek te brengen aan ambachtsmannen en -vrouwen die beslisten hun deuren voor u te openen, krijgt u de kans (opnieuw) kennis te maken met hun unieke, toekomstgerichte wereld die erg belangrijk is voor onze economie. Deze dag staat in het kader van het delen van kennis, delen van kundigheden, dromen, smaken en andere ontdekkingen.


Met deze Dag van de Ambachten wilde ik de passie en de knowhow van deze duizenden gepassioneerde mensen in de spotlight plaatsen. Van het etsen tot het ontwerp van juwelen, van het smeedijzerwerk tot de banketbakkerij, van de creatie van parfums tot de feestelijke geuren van vleeswaren, tijdens deze Dag van de Ambachten kunt u genieten van alle kleuren van de regenboog, elke smaak en elk hoogstandje. Ik ben er bijzonder fier op deze ambachtslui aan u te mogen voorstellen en samen met u het groeiende succes van deze dag, met jaarlijks meer bezoekers en meer deelnemers, te mogen vaststellen. Vorig jaar was u met tienduizenden die op ontdekkingstocht gingen naar de meesters van het echte. Ik wens u ook dit jaar eindeloos nieuwe ontdekkingen en verrukkingen toe bij u deelname aan de nieuwe editie van de Dag van de Ambachten.


Sabine Laruelle


Minister van KMO's en Zelfstandigen


Initiatiefneemster van de Dag van de Ambachten

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home