Photobucket

maandag, februari 07, 2011

Dag van de Ambachten een enorm succes!

Onze deelname aan de "Dag van dembachten" is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Reeds vanaf het openingsuur 10 u stroomden de auto's toe met een hoogtepunt in de namiddag dat de parking bijna helemaal vol stond.

Bezoekers werden binnengeleid in de hoevewinkel waar ze het assortiment konden bekijken en dan konden ze, indien al mogelijk, plaats nemen in de nieuwe ontvangstruimte om alvast onze bedrijfsvideo te bekijken.

Daarna werden ze rondgeleid in de "melkweg", dit is onze bezoekersgang, daar werd uitleg gegeven door Boer Luc over de kaasrijping en de vele verschillende soorten kruidenkazen en hier kwamen ook de bewaaromstandigheden ruim aan bod. Spontane vragen werden zo goed mogelijk beantwoord zonder moeilijke thema's uit de weg te gaan.

Vervolgens trokken we naar de kaasmakerij en daar konden de bezoekers zelf aanschouwen dat dit een modern bedrijf is met diverse machines als hulpmiddel, maar toch blijft dit een ambachtelijke kaasmakerij omdat het hele kaasproces door de kaasmeester moet opgevolgd en uitgevoerd worden en dat er toch ook nog heel wat handwerk aan te pas komt, zeker in de verzorging en de rijping van de kaas.

Gelukkig is het harde labeur van vroeger al heel wat verlicht.
Uiteraard namen we nog een kijkje in de kaasrijping en werd veel verteld over de korstvorming van de kaas en er werden gretig vragen gesteld over de ideale bewaaromstandigheden voor de consument, of hoe wij aan de verschillende kleuren van de kaas kwamen met hun bijhorende smaak.

Zoals beloofd kon er ook volop geproefd worden en werden alle klanten persoonlijk onthaald door kaasboerin Krista en onze dochter Sarah die hen nog eens uitleg kon geven over verschillende soorten en smaken. Vele bezoekers keerden beladen met inkopen tevreden naar huis of bleven nog even verpozen in de ontvangstruimte waar ze besteld werden door Sofie en Lies en Wim.

Het aantal bezoekers lag ver boven de verwachtingen, naar schatting 800 mensen zijn zondag bij ons in de kaasmakerij binnen geweest. Heel veel vaste klanten van de markt in Brugge en van de hoevewinkel, maar ook klanten van beurzen of evenementen of gwoon mensen die interesse hadden in de werking van onze ambachtelijke kaasmakerij.

Wie meer info over de "Dag van de Ambachten" in 2012 wil vinden kan hier terecht voor een lijst met alle deelnemende ambachtslui in West Vlaanderen

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home