Photobucket

dinsdag, mei 13, 2008

Vierde reeks van Boer zkt Vrouw uit startblokken


Natuurlijk is het toeval, maar het is voor de makers van de vierde reeks van 'Boer Zkt Vrouw' wel fijn meegenomen dat één van de deelnemers door het leven gaat als Kurt Rogiers.

Niet als de slechterik uit Sara, maar als de 36-jarige melkveehouder uit Tessenderlo.

Acht boeren en twee boerinnen willen vanaf vanavond via het populaire vtm-programma het grote liefdesgeluk vinden.

Het zijn vlotte boeren. Of leuke boerinnen. En allemaal energieke, dynamische ondernemers, die hun hart hebben verloren aan de landbouw, maar nog niet aan een levenspartner. Ze variëren in leeftijd, van de piepjonge 20-jarige tot de wat bezadigdere 43-er. Ze hebben allemaal een eigen bedrijf, een eigen verhaal en hetzelfde dilemma: hun passie delen met een partner. Daarom willen ze via 'Boer Zkt Vrouw' een maatje voor het leven vinden, een partner voor goede en kwade tijden, een levensgezel die hen begrijpt en respect heeft voor hun droom, die ze stilaan in werkelijkheid omzetten.

Geen gemakkelijke opdracht, zo bewezen de vorige jaargangen van 'Boer Zkt. Vrouw'. Tot op vandaag sloeg cupido wel al een paar keer toe, maar niet fanatiek. Toch willen de boeren en boerinnen hun kans wagen.

Geïnteresseerde vrouwen en mannen kunnen vanaf vandaag een persoonlijke brief met twee recente foto's sturen naar: Boer Zkt Vrouw, postbus 400, 1800 Vilvoorde of mailen naar boerzoektvrouw@vtm.be.

De vijf vrijgezellen met de meeste brieven mogen verder op pad.

Meer informatie: VTM, 20.35u


DINA TERSAGO GEEFT COMMENTAAR OP DE KANDIDATEN

Kurt Rogiers (36)

Melkvee, mestvarkens en akkerbouw in Tessenderlo

‘Kurt heeft al veel meegemaakt. Hij is gescheiden en beseft wat belangrijk is in het leven. Het is een warme, lieve man met twee jonge kindjes, die hij doodgraag ziet. Het beste bewijs daarvan is dat hij een melkrobot heeft gekocht die zijn koeien automatisch melkt. Alleen maar opdat hij meer bij zijn kinderen kan zijn. Hij hoopt iemand te leren kennen die samen met hem dat gezin wil vervolledigen. Als hij nu al zoveel tijd maakt voor zijn kinderen, zal hij dat voor een vrouw ook wel doen'.


Lode Schillemans (43)

Gesloten mestveefokbedrijf in Postel

‘Lode is de oudste van de hoop, maar toen ik met hem een ritje maakte op zijn quad, werd hij plots weer een kleine bengel. Ik heb echt doodsangsten uitgestaan, zo hard en gevaarlijk als hij reed. Grappig was dat. Hij vindt het doodjammer dat hij zijn werk en zijn huis met niemand kan delen. Ik doe dit heel graag, zei hij, maar voor wie? Het is zoveel mooier als je weet voor wie je het doet. Hij vindt zijn huis veel killer sinds zijn vrouw weg is. Hij mist de warmte van een vrouwelijke aanwezigheid heel erg'.


Marie-Harry Willems (23)

Vleesveebedrijf in Asse

‘Marie-Harry is voor mij wellicht de meest uitzonderlijke verschijning in het programma. Een heel volwassen en wijs meisje dat Romaanse filologie heeft gestudeerd. Ze is niet wereldvreemd: ze zit nog op kot in Leuven en gaat uit. Maar ik vind het straf dat ze ervoor kiest om tóch te blijven boeren. Dat heeft er bij haar altijd ingezeten en het is er ook niet uitgegaan. Ja, ik was onder de indruk van dit aangename, lieve en intelligente meisje'.


Sandy Van Den Bossche (26)

Melkkoeien in Buggenhout

‘Sandy heeft een knap verhaal. Toen haar vader om vier uur ’s nachts overleed, wist zij dat om zes uur de koeien gemolken moesten worden. Ze heeft van het ene op het andere moment beslist: het leven gaat verder. Ze heeft de boerderij met melkkoeien draaiende gehouden. Ze is goedlachs en weet wat ze wil. Zij is de moederkloek in huis, die de leiding neemt. Een lieve, warme vrouw. Ik vind het ongelooflijk wat zij doet'.


Wim Suenens (24)

Akkerbouw, melk- en vleeskoeien in Lennik

‘Wim is het prototype van de echte, gezonde boer, met blozende kaakjes. Hij is een boer in hart en nieren. Wilde het al van kindsbeen af worden. Wim heeft een goede inborst. Hij zegt wat hij denkt, ook al komt dat soms wat kwetsend over. Hij zal er geen doekjes rond winden. Zijn moeder hoopt van ganser harte dat hij iemand vindt die ook graag wil boeren, want Wim neemt het levenswerk van zijn ouders over'.


Olivier Smets (22)

Melkvee en akkerbouw in Ravels

‘Net zoals Marie-Harry nog zo’n straf verhaal. Olivier heeft hotelschool gestudeerd en zelfs stage gelopen in het toprestaurant De Karmeliet. Hij kan ongelooflijk goed koken, is een gediplomeerd sommelier. En toch heeft hij beslist: ik wil boeren. Zoals bij Marie-Harry: het zit in je bloed en het gaat er blijkbaar niet meer uit. Olivier heeft dus een pluspunt: wie voor hem schrijft, weet dat ze een boer heeft die lekker kan koken'.


Filip Boulliard (29)

Vleeskuikenskwekerij in Houtvenne

‘Filip was heel zenuwachtig in het begin. Hij is een beetje verlegen en onzeker, maar als hij wat losser komt... Toen ik zei: ik heb hier al een paar lekkere kippen zien rondlopen in uw bedrijf, zei hij plots: ik zoek ook een lekkere kip. Een vrouw, bedoelde hij. Af en toe kwam hij heel pittig uit de hoek. Hij heeft iets heel schattigs. Hij runt het vleeskuikensbedrijf met zijn broer en zijn vader. Zijn moeder overleed zeven jaar geleden'.


Frederik Dewaghtere (20)

Varkens, legkippen en akkerbouw in Hooglede

Frederik is de jongste. Echt een benjamin, maar wel met een heel goede inborst. Toen ik vroeg of hij niet liever nog wat wilde fladderen, zei hij: nee, ik wil een serieuze relatie, om samen iets uit te bouwen. Dat valt mij op bij al die boeren: ze nemen leven en werk echt serieus. Ze stappen op een jonge leeftijd in een bedrijf, ze zijn echt bezig met de toekomst van dat bedrijf en gefocust op het vinden van een goed vrouwke dat hun passie kan delen, om samen gelukkig te worden'.


Gunther Van Doorslaer (33)

Boom- en perkplantenkwekerij in Meise

‘Gunther is iemand die beseft dat hij meer van het leven moet genieten. Hij heeft zijn bedrijf van nul uit de grond gestampt en is heel ambitieus. Maar dat is tegelijk ook de reden voor het feit dat de twee lange relaties die hij had, kapot zijn gegaan. Hij was nooit thuis. Hij realiseert zich nu dat hij meer moet investeren in een relatie. De jacuzzi in de tuin staat er in elk geval al. Nog een pluspunt: hij heeft tijd voor vakantie. Koeien kan je nooit alleen laten, bomen en planten wel'.


Jan Lamberts (35)

Mestvarkens, schapen en aardappelenteelt in Londerzeel

‘Wat opvalt, is dat Jan heel erg begaan is met de hygiëne in zijn bedrijf. Jan is nog maar eens het bewijs van het feit dat de boeren van nu niet meer de boeren van vroeger zijn. Het is niet dat viesvuile beroep met stront overal. Jan is heel gedreven en sociaal. Hij is al de vierde generatie in het bedrijf. Hij heeft er sinds 1999 de leiding. Rechtuit en draait niet rond de pot'.


Lees meer in VILT
Bekijk de video trailer
Of volg alles op de website van Boer zoekt vrouw

2 Comments:

At woensdag, juni 18, 2008, Anonymous 16-jarig meisjj schreef...

Frederik == MOOII :o

 
At vrijdag, augustus 22, 2008, Anonymous nikita schreef...

Hierdie kaas lyk heerlik! (leuke!) ;) My Oupa is in Brabant gebore en in Suid-Afrika gaan skoolhou...as Onderwyser(Leerkrag) ek vind hierdie Boer-foto's mooi!

 

Een reactie posten

<< Home