Photobucket

vrijdag, mei 09, 2008

Boerderij in de stad Brugge


In mei leggen alle vogels hun ei.

Het Groene Kring ei van de maand mei is naar jaarlijkse traditie Boerderij in de stad. Om interne ruzie tussen de vijf Vlaamse provincies te vermijden bestaat er een beurtrol. Dit brengt ons dit jaar naar West- Vlaanderen en meer specifiek naar het centrum van de West-Vlaamse provincie: De stad Brugge. Dit jaar organiseren we dus Boerderij in Brugge of
afgekort BIB.

Welkom op de grote markt

Boerderij in Brugge zal net als alle andere jaren opnieuw een openbaring zijn voor meer dan 1000 leerlingen van het kleuter en lager onderwijs in en rond Brugge. West-Vlaamse Groene Kringers zouden geen echte West-Vlamingen zijn mochten zij niet meer willen doen dan de anderen jaren. En daar zijn zij dan ook in gelukt. Door intensief samen te werken met de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge wordt Boerderij in de stad voor het eerst in zijn geschiedenis een tweedaagse.

Één dag staat vooral in het teken van de schoolgaande jeugd.

Dag twee is voor iedereen met wat vrije tijd en interesse in de hedendaagse landen tuinbouw. Wij verwelkomen iedereen op de grote markt van Brugge.

Op vrijdag 9 mei stellen we onze Boerderij open vanaf 8u30 tot 18uur. Alle ingeschreven scholen krijgen een geleide rondleiding langsheen de verschillende onderdelen van onze boerderij. Het ruime publiek kan constant een wandeling maken door de boerderij.
Op zaterdag 10 mei verwelkomen wij opnieuw iedereen vanaf 8u30 tot 18uur op de boerderij. Van Bruggeling tot toevallige toerist, onze boerderij zal voor iedereen een verrijking zijn. Op deze dag kan u ook een bezoekje brengen aan het Provinciaal Hof waar een tentoonstelling zal lopen over Leader+ Brugse Ommeland. Sedert 2003 loopt in het Brugse Ommeland een Europees
programma met als opzet de verbetering van de leefkwaliteit op het platteland; dit door in te zetten op een duurzame landbouw.
De realisaties van 5 jaar werking worden op rijtje gezet.
Dus, iedereen welkom op "Boerderij in de Stad Brugge"

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home