Photobucket

dinsdag, januari 10, 2006

Studiereis Amerika en Canada met Westhoek Holsteins

Twee zomers geleden al, in juni 2004 gingen we met een groep van 60 enthousiaste melkveehouders uit West-Vlaanderen en omstreken met Westhoek Holsteins op studiereis naar Amerika en Canada. We zijn gestart in Detroit, in de streek van Bart en Els Desaegher in de staat Michigan, bezochten er ook het enorme Green Meadow Farms (3000 koeien). Na anderhalve dag ging de reis over de grens van Canada naar Toronto (met avondmaal in de CN-Tower), natuurlijk even langsgaan bij onze streekgenoot Lieven en Nele Verschaeve en bij de oud-Vlamingen Van Kerrebroeck en familie, een ommetje langs de Niagara watervallen en het Indianenreservaat en ondertussen de wereldberoemde fokbedrijven zoals Dupasquier, Sunny Maple, Lystel (van Leduc), en uiteraard Comestar Holsteins.
En mede omdat de mede-uitbater Freddy Steen getrouwd is met Nicole Nachtegaele, familie via de vader van Krista, heeft dit een speciale indruk bij ons nagelaten.
U kan het verslag van de gehele reis hier lezen.
Recente aanvulling : Bart Desaegher melkt in zijn nieuwe stallen en Alfa-Laval melkstand 2 x 40 momenteel een 2600 koeien, die in driemaal melken per dag bijna 100.000 liter produceren !

1 Comments:

At donderdag, april 11, 2013, Anonymous parkeren Schiphol schreef...

Poeh, dat is wel heel veel melk.

 

Een reactie posten

<< Home