Photobucket

boerenblog

donderdag, mei 28, 2009

Een nieuwe stap naar administratieve vereenvoudiging? Of een verkiezingsstunt van Kris Peeters?

De Europese landbouwministers hebben deze week beslist dat er tegen eind november een concreet voorstel op tafel moet liggen om de toepassing van de randvoorwaarden te vereenvoudigen.  "Boeren zijn geen boekhouders", zegt minister-president Kris Peeters, die uitermate tevreden is dat ook Europa werk maakt van administratieve vereenvoudiging. 

Sinds 2005 moeten landbouwers die Europese steun willen krijgen aan een hele reeks voorwaarden voldoen die onder meer betrekking hebben op dierengezondheid, volksgezondheid, gezondheid van planten, milieu en dierenwelzijn. In totaal moet aan 18 reglementeringen voldaan worden. Volgens de minister-president hebben de ervaringen de voorbije jaren aangetoond dat de implementatie op bedrijfsniveau gezorgd heeft voor heel wat meer controles en een extra administratieve last.

"En dit terwijl het hervormd landbouwbeleid onder meer tot doel had om de administratieve last voor land- en tuinbouwers met 25 procent te doen dalen", stelt minister Peeters. De Europese raad wil daarom voor november nagaan of alle randvoorwaarden behouden moeten blijven, of er bepaalde voorwaarden moeten geschrapt of aangescherpt worden en wat de minimaal noodzakelijke administratieve last is die daaraan is verbonden.

Peeters juicht die beslissing toe. "Op Vlaams niveau hebben we de voorbije legislatuur hard gewerkt om de administratieve last te verminderen. De invoering van de eenmalige perceelsregistratie en de uitbouw van het e-loket Vlaanderen zijn daarbij belangrijke stappen voorwaarts. Op korte termijn moeten we ook de 15 mei-telling kunnen schrappen, wat een extra vereenvoudiging betekent. Het is goed dat het nu ook op Europees niveau gebeurt".

bron eigen verslaggeving van www.vilt.be


27/05/2009

Gemeente Jabbeke "Geeft je ruimte"

Een mooie video ter introductie van onze prachtige gemeente:

zondag, mei 24, 2009

CD&V even "off the record".

TV Bloopers van CD&V parlementsleden

even lachen kan toch ja?

woensdag, mei 20, 2009

De 16de editie van de tuin eninterieurbeurs "Hof en Huys" in kasteel d'Aertryke te Torhout

Komend weekend zijn we aan de 16e editie toe van onze tuin- en interieurbeurs Hof en Huis.
Alle vertrouwde ingrediënten zijn opnieuw aanwezig:
een mooi plantenaanbod, knappe indoor- en outdoormeubelen, decorateurs, aparte voeding, dieren en natuurlijk ... een wervelend demonstratieprogramma waarbij je dagelijks ogen te kort komt.

Het kasteelpark

Het romantische park van Kasteel d'Aertrycke is een uniek domein met alles er op en er aan: een schitterend neogothisch kasteel omarmd door 2 mooie vijvers, een badhuis, een boothuis (waar je tijdens de wandeling nu opnieuw langs komt) en ga zeker ook eens op zoek naar de duiventil.

De demonstraties

Dagelijks geniet je van demonstraties. Niet alleen de herder met de Border Collie is opnieuw van de partij want het blijft een topper op ons evenement. Het is telkens genieten geblazen bij de demonstraties van het geleiden van schapen door een Border Collie. Een meesterlijk spel tussen hond en schapen. Deze demonstraties zijn er elke dag zo goed als doorlopend. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke nieuwigheden.

De miniatuurpaarden

Dagelijks zijn de miniatuurpaarden aanwezig maar op zaterdag en zondag zijn ze in groten getale aanwezig en geniet je van de wervelende European Miniature Horse Show met demonstraties, keuringen en shows van de miniatuurpaarden. Op donderdag en vrijdag kunnen de kinderen ook ritjes maken in een koetsje achter de paarden.

Barbecue demonstraties

De zomer komt er aan en dan haal je de barbecue uit. Tijd om wat bij te leren dus.
We nodigen "De Fielesoofen" uit die dagelijks twee gratis workshops komen geven. Elke dag rond een ander thema kun je tips & tricks leren van de echte specialisten. Meer info over de thema's per dag vind je op www.hofenhuis.be

Nest

Ook Nest is opnieuw aanwezig met elke dag één of meer demo's van floristen, decorateurs en een dessertenspecialist!


Je ziet, je komt ogen te kort op deze 16e editie van Hof en Huis

Vriendelijke groeten en tot heel binnenkort!

Geert Simoen, organisator

Praktisch

DATA:
21-22-23-24 Mei 2009

OPENINGSUREN:
telkens van 10 u tot 18 u

INKOMPRIJS:
algemene inkom: € 8
jongeren en 60+: € 7

ADRES:
Kasteel d'Aertrycke,
Zeeweg 42, Torhout
www.hofenhuis.be